Tall Ships Race i Mariehamn 22 - 25 juli 2021. » Läs mer
Sök

Tall Ships Race 22 - 25 juli 2021

10.02.2021

Mariehamn är officiell värdstad då den internationella havskappseglingen Tall Ships Races (TSR) anordnas i Östersjöregionen. Runt 100 segelfartyg i fyra olika storleksklasser siktar arrangörerna på att ska gästa staden under 22 – 25 juli 2021.

Det Åländska Segelsällskapet r.f. (ÅSS) producerar evenemanget i nära samarbete med Mariehamns stad, Mariehamns hamn och andra myndigheter, sponsorer och organisationer för att uppfylla kraven från organisationen Sail Training International som är huvudman för TSR.

För att läsa mera om evenemanget och till exempel vilka fartyg som redan har bokat in sitt deltagande kan man gå in på: https://www.tallshipsmariehamn.ax

För Mariehamns hamn Ab:s del innebär Tall Ships Race att vi kommer att låna ut alla kajer som inte används av reguljärtrafiken till arrangören för TSR under tiden för evenemanget. Korrviks inre och yttre pir, Sopudden, Kraftverkskajerna samt Klintkajen kommer alla att fyllas av segelfartyg. Vi kommer att se till att den reguljära passagerartrafiken fungerar så smidigt som möjligt.